hoe maak je een screenshot-tutorial

Beste antwoord:
  1. Het maken van een screenshot-tutorial is eenvoudig.
  2. Open eerst de app of website waarvan u een screenshot wilt maken.
  3. Druk vervolgens op de knop “Print Screen” of “PrtScn” op uw toetsenbord.
  4. Hiermee maak je een screenshot van je hele scherm.
  5. Open vervolgens een foto-editor zoals Photoshop of Microsoft Paint en plak de schermafbeelding in de editor.
  6. Voeg ten slotte pijlen, tekst en andere annotaties toe om uit te leggen hoe u de app of website gebruikt.

Een screenshot maken op Windows 10

FAQ

Hoe schrijf ik een tutorial?

Er is niet één formule voor het schrijven van een tutorial. Er zijn echter enkele algemene tips die u kunnen helpen uw zelfstudie effectiever te maken.
Begin eerst met het introduceren van het onderwerp dat u gaat bespreken. Geef vervolgens duidelijke instructies over hoe u de taak moet voltooien. Sluit tot slot af met een samenvatting van wat er is behandeld.
Als u een zelfstudie schrijft voor een specifieke software of toepassing, voeg dan schermafbeeldingen of videodemonstraties toe om uw punten te illustreren.

Hoe maak ik een eenvoudige instructievideo?

Er zijn een paar manieren om een ​​instructievideo te maken.
De eenvoudigste manier is om schermopnamesoftware zoals Quicktime of Camtasia te gebruiken. U kunt dan uw scherm opnemen terwijl u door de stappen loopt van wat u aan het doen bent.
Een andere optie is om videobewerkingssoftware zoals Adobe Premiere of Final Cut Pro te gebruiken. Je kunt jezelf filmen terwijl je door de stappen loopt, en vervolgens de beelden samen bewerken.

Hoe maak je een YouTube-tutorial?

  hoe maak je een screenshot van één scherm met dubbele monitoren

Er zijn een paar dingen die je moet doen om een ​​succesvolle YouTube-tutorial te maken:
Zorg ervoor dat uw inhoud van hoge kwaliteit en nuttig is. Kijkers kijken alleen naar tutorials als ze denken dat ze er iets van zullen leren.
Zorg ervoor dat je video’s goed zijn geproduceerd. Gebruik goede verlichting, geluid en camerahoeken.
Wees duidelijk en beknopt in uw uitleg. Kijkers willen geen lange, uitgesponnen tutorials zien.

Wat maakt een goede YouTube-tutorial?

Er zijn een paar dingen die een goede YouTube-tutorial maken. Ten eerste moet de tutorial gemakkelijk te volgen en te begrijpen zijn. De stappen moeten duidelijk en beknopt zijn en de video moet goed zijn bewerkt. Ten tweede moet de tutorial relevant zijn voor de kijker. Het moet een onderwerp behandelen waarin de kijker geïnteresseerd is of hulp nodig heeft. Ten slotte zou de tutorial nuttig moeten zijn. Het moet de kijker iets nieuws leren of nuttige informatie geven.

Kan er een tutorial worden geschreven?

Ja, er kan een tutorial worden geschreven. Het moet gemakkelijk te volgen zijn en duidelijke instructies bevatten met bijbehorende afbeeldingen of video’s.

Hoe maak ik een tutorial voor een website?

Er zijn een paar manieren om een ​​zelfstudie voor een website te maken. Een manier is om een ​​videozelfstudie te maken. Dit kan met software zoals Camtasia of ScreenFlow. Een andere manier om een ​​zelfstudie te maken, is door een screencast-tool zoals Jing of Screencast-O-Matic te gebruiken. U kunt ook een schriftelijke tutorial maken. Dit kan met een tekstverwerkingsprogramma of een notitie-app.

  Hoe een screenshot te verwijderen?

Hoe maak ik een video-tutorial op mijn laptop?

Om een ​​videotutorial op je laptop te maken, moet je eerst een schermopnameprogramma downloaden. Er zijn veel gratis programma’s online beschikbaar, zoals Screencast-O-Matic of Jing. Nadat u een schermopnameprogramma hebt gedownload, opent u het en begint u met het opnemen van uw scherm. Om dit te doen, klikt u eenvoudig op de opnameknop en selecteert u het gedeelte van uw scherm dat u wilt opnemen.

Wat zijn de soorten bijlessen?

Er zijn drie soorten tutorials: geschreven, video en interactief. Schriftelijke tutorials zijn het meest voorkomende type; ze omvatten een stapsgewijze handleiding die op tekst is gebaseerd. Videotutorials zijn vergelijkbaar met geschreven tutorials, maar ze gebruiken videobeelden om u te laten zien hoe u een taak voltooit. Met interactieve zelfstudies kunt u taken uitvoeren terwijl u leert; ze hebben vaak quizzen en oefeningen om je te helpen de informatie te onthouden.

Hoe maak ik een gratis instructievideo?

Er zijn een paar manieren om een ​​gratis video-tutorial te maken. Een manier is om een ​​schermopnameprogramma te gebruiken om uw computerscherm op te nemen terwijl u uitlegt hoe u iets moet doen. Een andere manier is om een ​​video-hostingsite zoals YouTube of Vimeo te gebruiken en een videozelfstudie te maken met hun tools.

Hoe maak ik een video-tutorial van mijn scherm?

Er zijn een paar verschillende manieren om een ​​video-tutorial van je scherm te maken. Een manier is om een ​​programma als Screencast-O-Matic te gebruiken, waarmee je tegelijkertijd je scherm en je stem kunt opnemen. Een andere manier is om een ​​programma zoals Jing te gebruiken, waarmee je je scherm kunt opnemen en opslaan als een videobestand.

  hoe maak je een screenshot op Galaxy S7